Meditatie

Meditatie


Adem Ontspanning Meditatie

We zijn allemaal experts in ademen, het is een automatische reflex. Het principe van ademen is dat je inademt wat je nodig hebt en uitademt wat je niet meer nodig hebt.
Hoe ademen we in verschillende situatie? Als we dat weten kunnen we bewust onze adem aanpassen. Dit oefenen we op een eenvoudige manier waarmee we de zuurstofopname en de afgifte van koolstofdioxide vergroten. Je algehele conditie zal hierdoor verbeteren.

De basis van ontspanning is de ademhaling. Een diepe rustige adem leid tot ontspanning in een deel van het lichaam of misschien wel het gehele lichaam. Ook het bewust aanspannen en loslaten van spieren, zoals in de methode van Dixhoorn, leidt tot een diepe ontspanning.

Meditatie is het geheel van ademen, ontspanning en concentratie. Meditatie vergroot de pauze tussen je laatste gedachte en de komende gedachte waardoor je rust ervaart. Tijdens de meditatie komen diversen vormen aan bod waaronder ademmeditatie, geleide meditatie, Vipassana, klankmeditatie, zenmeditatie en Kinhin.

Meditatie bij Amba Support